Prijava

Pozabil/a sem gesloVodstvo foruma

Leaders::

Katelyn, Emmett

. . . . .

Main staff::

Alanna

. . . . .

Staff::

Anabelle,

Annya,

Noah

Information

Mesec in vreme:

Junij

sončno, rahlo piha, 28°C

Otvoritev foruma:

27.10.2008

//

Awards

Naj član meseca

[mnenje članov]

/

Naj pisec meseca

[mnenje administracije]

/


You are not connected. Please login or register

RPG pravila

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1 RPG pravila on Pet Okt 03, 2008 9:19 pm

Katelyn

avatar
Administrator
Administrator
Kratica RPG mogoče nekaterim ne pomeni prav ničesar. Toda stari znanci RPG forumov zagotovo veste kaj to pomeni. Nekaterim je to skoraj popoln del življenja, ki mu zapolnjuje prosti čas, mu je v zabavo in je nekaj takega kot njegova boljša polovica. Poleg tega pa tukaj lahko zaživite svoje drugo življenje in s tem skoraj popolnoma uresničite svoj sanjski svet. Tako je tako za tiste nove, kot za stare zaželjeno da kljub temu preberete RPG pravila, ki so napisana spodaj, tako da osvežijo svoje znanje o tem. Za novince pa je skoraj da OBVEZNO, da preberete spodnja pravila, saj vam bodo pomagala pri potovanju po forumu. Vse skupaj je pravzaprav dokaj podobno pisanju knjige, le da jo tukaj piše več oseb skupaj.

1. Pravilo
Piše se v pretekliku, kakor je napisana večina knjig, ter v tretji osebi ednine.Se pravi je tako, da v imenu svojega lika, npr. Summer, pišeš v pretekliku.
Primer: Summer je stopala po narejeni poti v parku in občudovala ptice, ki so glasno pele na vejah in privabljale mnoge obiskovalce parka, da so sedli in se prepustili njihovemu petju, kateri je bil resnično nekaj čarobnega.
Torej ne pišeš zase ampak pišeš v imenu nekoga drugega :: [tretja oblika, preteklik]!

2. Pravilo
Od funkcij, ki so vam na voljo za oblikovanje teksta [underline, blod, italic], lahko uporabljate samo zadnjo, sepravi italic, pa še to le v skrajnih primerih naprimer, ko opisujete mišljenje vašega lika.
Primer: Nekaj resničnega je v tem fantu, sem pomislila medtem ko sem čakala da je nase navlekel smoking in topel šal, ki ga je varoval pred mrazom.

3. Pravilo
Piši samo za svoj lik! To pomeni, da če se dopisujete z registriranim likom, lahko uporabljate samo svoj lik, oziroma lahko ob tem pripišete zraven še nekoga, ki na forumu pravzaprav ne obstaja.
Primer: Summer je prijateljici podala skodelico v kateri so bili ostanki kave od prejšnje uporabe. ''Kako so lahko tako malomarni?'' je vprašala in se nagnila k prijateljici. Ko je prišel natakar se mu je le nasmehnila, rekla pa ni ničesar. ''Želita še kaj?'' je vprašal natakar in ju pogledal. Summer ga je pogledala in odkimala z glavo, nato pa mu v roko stresla nekaj drobiža za kavo, prijela prijateljico pod roko in skupaj sta se odpravili proti izhodu iz kavarne.

Upam da je iz zgornjega primera razumljivo kako se uporablja to. Vse kar reče lik, ki drugače ne obsaja napišete z italico - sepravi v negnjeni pisavi.

4. Pravilo
Pravilo za pisanje OOC - Out of caracter! Pravilo je to da vse kar ne poveste v vašem postu, oziroma je namenjeno uporabniku samemu in ne njegovemu liku napišete v oglatih oz. v dvojinih oklepajih.
Primer: Summer je prijateljici podala skodelico v kateri so bili ostanki kave od prejšnje uporabe. ''Kako so lahko tako malomarni?'' je vprašala in se nagnila k prijateljici. Ko je prišel nataka se mu je le nasmehnila, rekla pa ni ničesar. ''Želita še kaj?'' je vprašal natakar in ju pogledal. Summer ga je pogledala in odkimala z glavo, nato pa mu v roko stresla nekaj drobiža za kavo, prijela prijateljico pod roko in skupaj sta se odpravili proti izhodu iz kavarne.

[oprosti za pozen odgovor] oz.
((oprosti za pozen odgovor))

Pa vendar se prosim izogibajte pisanju OOC. Prepovedano pa je vsakakršno dolgoročno tvezenje, katero bo tudi primerno kaznovano.


5. Pravilo
Pišite slovnično pravilno. Ker sem zgoraj omenila da je rpg kot pisanje knjige, katere so prav tako napisane v slovnično pravilnem jeziku, potem mora biti tudi vaše sporočilo slovnično, edino v OOC ni potrebno uporabljati slovnice.

6. Pravilo
Pišite čim bolj redno, in opisujte čim bolj na široko, obširno in tako, da vašemu sogovorcu ne bo težko odgovoriti na vaše sporočilo. Zapomnite si da vaša domišlija nima meja in to pridno izkoristite. Poleg tega pa še zadnja stvar tukaj,...vaše sporočilo mora vsebovati najmanj 7 srednje dolgih stavkov, tako da je pravilno. Tudi prekratka sporočila bodo ustrezno kaznovana.

© Katelyn

Poglej uporabnikov profil http://orangecounty.ultimarpg.net

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu